Contacteer ons

MiniMax ME 35 T

Schermafbeelding 2023-09-26 152801 zoom

Hover

Schermafbeelding 2023-09-26 152801
Full Screen

Kantenlijmmachine voor het aanlijmen van kantenband met een hot-melt lijm op alle 4 zijden van een rechthoekig paneel, inclusief het afwerken van het kantenband.

  • Voorfrezen
  • Automatische aanvoer kantenband
  • Voor- en achterkant affrezen (radiusfrees in optie)
  • Radiusfrezen boven- en onderkant

De machine is voorzien van 2 vrije plaatsen en kan optioneel verder uitgerust worden met: vlakschrapers, en/of radiusschrapers, en/of borstels. De machine kan ook nog uitgerust worden met antikleefsprayunit en voorverwarming.

Categorie:
Afmetingen werktafel 3000 x 525 mm
Hoogte werktafel 904 mm
Min/max. dikte kantenband op rol 0,4/3 mm
Min/max. dikte kantenband in strips tot 5 mm
Min/max. dikte panelen 8/50 mm
Min. paneellengte bij kantenband op rol 190 mm
Min. paneelhoogte bij kantenband op rol 110 mm
Doorvoersnelheid 7 m/min.
Motorvermogen doorvoer S1 0,55 kW
Pneumatische druk 6,5 bar
Diameter afzuigmond (basis) 120 mm
Diameter afzuigmond (voorfreesunit) 2 x 60 mm
Temperatuur lijmbak 20-190°C
Voorfreesunit
Motorvermogen S1 2,2 kW
Toerental 9000 t/min.
Afmetingen gereedschap 2 x 80 mm, hoogte: 56 mm, Z = 2
Af te nemen dikte 0,5/1,0/1,5/2,0 mm
Lijmunit
Stroomverbruik 0,25 kW
Lijm capaciteit 0,8 kg
Eindkapunit met afrondfunctie
Motorvermogen 0,35 kW
Diameter frees 58 mm, Z = 24
Toerental gereedschap 12000 t/min.
Gelijkfreesunit
Motorvermogen 2 x 0,35 kW
Diameter widiafrezen 55,3 mm, Z = 3
Toerental gereedschap 12000 t/min

 

Brochure

Machineframe
Het frame is opgebouwd uit omgezette plaatstalen delen, welke door lassen tot een solide machineframe is geconstrueerd. Onder in het frame van de machine is er plaats voor de elektrische componenten, welke met afsluitbare panelen zijn afgeschermd.

Drukbalk
De stalen bovenbouw van de machine is uitgerust met een dubbele rij aandrukwielen voorzien van lagering en afgesloten m.b.v. een kap. De hoogteverstelling van de drukbalk is handmatig en mechanisch digitaal uitleesbaar.

Doorvoersysteem
“Megaline” doorvoerband (SCM patent) gemaakt van polyurethaan, voorzien van interne stalen draden voor het behoud van vorm. De buitenzijde is voorzien van een polyurethaan laag met een hoge wrijvingscoëfficiënt voor een stabiele doorvoer. De onderzijde van de band is voorzien van een vertanding, welke over een aangedreven tandwielloopt. Dit zorgt voor een gelijkmatige, stabiele en trillingvrije doorvoer voor de panelen. Een uittrekbare ondersteuning over de gehele lengte vd machine zorgt voor een goede ondersteuning vd door te voeren panelen.

Bewerkingsunits
De bovenste bewerkingsunit zijn gemonteerd aan de stalen bovenbouw en verstellen mee met de hoogte instelling van de drukbalk. De onderste units zijn gemonteerd aan het frame van de machine. Alle hoogfrequent motoren zijn gekoppeld aan een statische omvormer.

Veiligheidskap
De beschermkap is uitgerust met ramen van polycarbonaat met zicht op de bewerkingsunits. Aan de bovenzijde van de machine zijn alle aansluitingen voor de afzuiginstallatie. “ORION ONE ” elektronisch besturingssysteem: Deze is gepositioneerd aan de invoerzijde van de machine, eenvoudig te bereiken voor de operator en eenvoudig uitleesbaar d.m.v. alfanumeriek bedieningspaneel met 2 regels en 20 karakters. Alle bewerkingsgroepen worden aangestuurd met behulp van een PLC. “Soft Touch” druktoetsen voor de bewerkingsgroepen aan/uit met LED verlichting.

*Onder voorbehoud van publicatiefouten en wijzigingen, de fabrikant behoudt zich het recht om bepaalde eigenschappen te wijzigen. Foto's zijn niet bindend.